Teamontwikkeling

 
Een team wordt sterker als ieder focus legt op talenten. Alleen is niet alles wat je goed kan je talent! Soms krijg je er geen energie van. Flow en resultaten volgen als je gaat doen wat je werkelijk goed kan.
Ik zet graag ACT® Team in hiervoor omdat echte talenten zichtbaar worden.
Daarbij wordt het team zich bewust wat ze verliezen onder druk. Het is een snelle en efficiente methode voor duurzame teamontwikkeling.

De mens is meer dan zijn uiterlijk gedrag. Met ACT Team onderzoeken we onbewuste motivaties en drijfveren van het team. Van doen naar zijn. Doen wat ten diepste bij je past. We zijn immers geen wandelende hoofden.
teamontwikkeling ijsberg

Laat je verrassen door de rapportages van een ACT Talenten- of teammeting. Helder, scherp en in de roos. Op de grens van bewust en onbewust, waardoor verborgen talent zichtbaar wordt.
De meting is in staat om de innerlijke drijfveren en motivatie van een persoon helder te maken.

Teams verbeteren qua samenwerking als de communicatie verbetert. Als wij meer transparantie naar elkaar geven, wordt er meer rekening met elkaar gehouden en kennen we elkaars kracht. Een ACT® Teammeting maakt niet alleen kwaliteiten aan elkaar duidelijk, maar ook verborgen talenten. Je bent bovendien bewuster wat een ander lastig vind. En wanneer je collega positieve motivatie ervaart.
Veel conflicten worden helder en oplosbaar, nieuwe mogelijheden ontstaan. 90% van ons gedrag ontstaat door onbewuste aansturing en juist dat maakt deze meting zichtbaar.

Waarom een ACT® teammeting voor teamontwikkeling?

  • Inzicht in de beleving, talenten en verborgen groei
  • optimale samenstelling van een (project) team
  • bewustwording wat het team gaat verliezen onder druk
  • verbeterde resultaten en meer motivatie door gerichtere samenwerking
  • zelfvertrouwen groeit
  • Groei, blinde vlekken, schaduw en energielek van het team
  • na afloop coacht een team zichzelf en kan 1+1 uitmonden in 3 en meer synergie
  • stimuleert eigen leiderschap

 

Eigen leiderschap

Nu organisaties platter worden, is eigen leiderschap belangrijker. Hoe kan een ieder zijn eigen richting geven? Wat voor een soort leider ben je? Of ben je meer een manager?
Organisaties moeten kunnen inspelen op veranderingen in hun omgeving, groepen mensen wisselen tegenwoordig voortdurend van samenstelling en opdracht. Dat kan leiden tot onrust en onduidelijkheid. Hoe mensen reageren kan je niet alleen voorspellen, maar je krijgt ok richting mee om hiermee om te gaan. Er ontstaat nieuwe creativiteit.

Walk your talk, ik ben mijn eigen verhaal

Zelf werk ik graag samen met andere partijen. Zo versterk ik niet alleen mijzelf, maar kan ik ook omgaan met mijn blinde vlekken. Walk your talk.

Als je alleen kracht uitstraalt bouw je een muur om je heen. Als je je open en kwetsbaar opstelt zien mensen je kracht. ” ―quote Carla Leutscher

Ter inspiratie, hoe won Marc Lammers met zijn dames goud?

Ben je benieuwd? Neem contact op met Carla Leutscher, 06 – 40584458 of info @ 4-inspiration.com