Wat is ACT?

talent test meer dan talententest

 

ACT talent test brengt je in beweging om het beste uit jezelf te halen

 

Wat is ACT®?

ACT brengt je in beweging  /Haal jij het beste uit jezelf?

ACT® (Analytic Competence Tool) maakt jouw eigen talenten en verborgen groei duidelijk. In een dialoog krijg je direct helder inzicht in wat wérkelijk bij jouw essentie past. Met ACT gaat dit snel en het is tegelijkertijd diepgaand. Voortaan houdt jij je focus op je eigen natuurlijke kwaliteiten, zodat jij het beste uit jezelf kan halen!

 

Niet alles wat je goed kan, is je talent!

 

Wat maakt ACT® uniek?

Herken je dit:  ik kan iets goed maar ik krijg er geen energie van? ACT® is de enige methode om  talenten snel te onderscheiden van aangeleerde kwaliteiten.  Je zet deze aangeleerde kwaliteiten vaak onbewust en automatisch in, omdat deze in het verleden veel opleverden. Het was niet van nature in je, maar je hebt het aangeleerd. Soms wordt je er zelfs moe van en er ontstaan irritaties en stress. Bewustwording over jouw automatische reacties maakt ruimte vrij voor nieuwe keuzes. Hierdoor ontwikkel je verborgen competenties en ben je in staat relaties met anderen te verbeteren.

ACT brengt natuurlijk en aangeleerd gedrag in kaart. Meer uitleg over deze werkwijze met ACT om van binnenuit te ontwikkelen kan je hier vinden.

 

 

Durf jij uit je eigen comfortzone te stappen om werkelijk iets nieuws te beleven?

 

content_pic2 Wat is ACT®?

ACT brengt je in beweging

ACT meet  aanwezige talenten, ontwikkel-potentieel en risicovol gedrag van individuen, teams en organisaties. Het geeft in een dialoog meer bewustwording wie je ten diepste bent en hoe jij je eigen unieke waarden kan inzetten in je werk en leven. Balans kan met deze nieuwe inzichten makkelijker hersteld worden. Mensen gaan weer fluitend naar hun werk en onderlinge relaties verbeteren, kortom mens en organisatie worden vitaler.

ACT is een vervolgontwikkeling op meetinstrumenten MBTI en DISC die op de belevingspsychologie van C.G. Jung gebaseerd zijn. Jung en Freud zijn de grondleggers van de psycho-analyse en kenners van het onbewuste. ACT kan indien gewenst online ingezet worden en er volgt altijd een dialoog. Sociaal wenselijke antwoorden zijn niet mogelijk en dus is de meting niet te beïnvloeden. De resultaten zijn opmerkelijk scherp en diepgaand in korte tijd.

Hoe werkt ACT®?

ACT® maakt gebruik maak van een vaste aantal archetypische beelden. Innerlijke drijfveren kunnen eenvoudig gemeten worden via beelden en niet via (ellenlange) vragenlijsten. Vragen worden via de cognitie beantwoord, ze doen een beroep op wat je al bewust bent. En dus brengt het  weinig nieuws. Juist door beelden komen we dichterbij wie we van binnen zijn en hoe ons onbewuste reageert. Dit kan confronterend zijn als je dacht dat je iets goed ken en het blijkt geen talent te zijn, maar “slechts” een kwaliteit

Beelden zeggen immers meer dan 1000 woorden

 

ACT samengevat:

  • focus op talenten, verborgen groei en bewustwording van blinde vlekken
  • gesprek is een dialoog i.p.v. een test
  • ACT® geeft een scherp beeld van iemands voorkeuren, afkeuren en ontwikkelingsmogelijkheden
  • Traditionele methodes meten tot 256 typeringen, binnen ACT® ben je veel meer uniek (4096 typeringen)
  • preventie gereedschap om burnout, angsten,vermoeidheid en stress te voorkomen
  • Talent- en competentie-management voor organisaties is mogelijk met het ACT Talenten-dashboard

doorbreken van impasse

kickstarten van verandering

openbreken van een samenwerking en nieuwe wegen inslaan
bijzonder verassen genuanceerd beeld van een persoon.

 

 

***

Walk your talk

Je zal ontdekken dat deze site nog in ontwikkeling is. Ik heb besloten het niet perfect te presenteren, maar de site alvast te lanceren. Mijn particulieren site psycholoog4-inspiration.nl  is wel klaar. Ik durf mijn eigen ontwikkeling hierin te laten zien, tenslotte is dat ook wat ik van jou vraag als ik je mag trainen en begeleiden.

 

lekker in je vel 4-inspiration

durf lef