Magie (Schaduwwerk)

 

Wegrennen voor onze schaduw kan niet meer!

Tóch laten we vaak liever ons masker zien dan dat we kwetsbaar zijn of dat we iets moelijk vinden. We verbergen bij voorkeur onze zwakke kanten en dat wat we zelf niet willen erkennen.  Het maakt ons angstig omdat we bang zijn dat een ander ons doorziet. Dit kost ons veel energie en zodra we onze maskers afdoen merken we hoeveel energie het geeft om gewoon jezelf te zijn. We kunnen authentiek zijn. Kies voor vertrouwen om jezelf te laten zien.

 

Een lichtje werpen op onze schaduw maakt verborgen krachten zichtbaar.

Schaduw is dat wat je niet wil zijn en ook wat je bewondert. Het zit in je, het raakt. Je ergert je aan koppige mensen en dit zegt veel over jezelf. Je wil helemaal niet koppig zijn, maar daaronder zit wel jouw verborgen kwaliteit standvastigheid. Schaduw geeft gedoe en voordat je het weet veroordeel je een ander. Zodra we onze schaduw omarmen, nemen we verantwoordelijkheid voor onze eigen mindere kanten en groeien we als mens.

Jung zei: wij hebben geen complexen, de complexen hebben ons. De kunst is om onze schaduw te herkennen en te accepteren.

 

Dat wat we bewonderen zit ook in ons, het raakt, we herkennen. Het heeft zich nog niet gemanifesteerd, hier zitten groeimogelijkheden.

Ben jij benieuwd naar wat jouw groeimogelijkheden zijn die nu nog verborgen liggen? Overweeg dan schaduwwerk te doen samen met een Jungiaanse specialist.