Werkwijze duurzame verandering

Duurzame verandering van binnen uit

Mijn werkwijze gaat verder dan gewone cognitieve gedragscoaching en praten. De coaching die ik je aanbied, helpt jou om te worden wie jewerkelijk bent. We zijn geen wandelende hoofden, dus cognitie en denken alleen gaat weinig oplossen. Je had anders de oplossing zelf echt wel bedacht. En stel je weet de oplossing, dan nog is het moeilijk. Daarom werk ik liever vanuit de beleving. Je ervaart de oplossing. En eenmaal ervaren, vergeet je het niet zo vlot meer. Ook niet als hier druk op komt te staan.

Licht maar niet luchtig 
Het is belangrijk de diepte in te gaan, omdat daar duurzame veranderingen tot stand komen. Verwacht bij mij geen truc te leren, immers als er druk op komt te staan, werkt het niet meer. Deze verdieping wil overigens niet zeggen dat dat meteen ‘zwaar’ moet zijn. In mijn behandeling nemen we de zwaarte van jouw situatie voor wat hij is, we doen er niet luchtig over, maar maken het ook niet donkerder.

Ik ben er van overtuigd dat ik je het beste kan helpen door dieperliggende processen aan te pakken en samen niet weg te kijken bij de pittiger momenten en inzichten. Als je er echt naar durft te kijken wordt het ook lichter, kan je je eigen proces zelfs met een glimlach leren zien.

Verlangen

In de loop van de jaren heb ik mijzelf veel methoden en manieren eigen gemaakt om jou vanuit jouw beleving te ondersteunen. Mijn focus ligt op dat wat werkt, hoe het anders kan. En vaak wat minder waarom het ontstaan is. Dat waarom het ontstaan is kan helpen om te veranderen, maar stel je hebt dit antwoord dan wil je nog steeds weten hoe het anders kan. Vanuit de belevingspsychologie is juist dít zo belangrijk. Dat je ervaart hoe het ook anders kan. Net als in de positieve psychologie kijk ik direct naar je verlangens, hoe je het graag zou willen.

Walk your talk

Uiteraard heb ik ook zelf ervaring opgedaan in verandering. Juist dit maakt dat ik mij bescheiden opstel. Ik weet hoe moeilijk het kan zijn om te veranderen. En een steuntje in de rug daarbij is fijn.

Je zal ontdekken dat deze site nog in ontwikkeling is. Ik heb besloten het niet perfecte presenteren, maar de site alvast te lanceren. Mijn particulieren site psycholoog4-inspiration.nl  is wel klaar. Ik durf mijn eigen ontwikkeling hierin te laten zien, tenslotte is dat ook wat ik van jou vraag als ik je mag trainen en begeleiden.