Werkwijze duurzame verandering

Duurzame verandering van binnen uit

Mijn werkwijze gaat verder dan gewone cognitieve gedragscoaching en praten. De coaching die ik je aanbied, helpt jou om te worden wie je werkelijk bent. We zijn geen wandelende hoofden, dus cognitie en denken alleen gaat weinig oplossen. Je had anders de oplossing zelf echt wel bedacht. Daarom werk ik liever vanuit de beleving. Gedrag is ”maar” de buitenkant. Wie jij in essentie bent van binnen, daar werk ik graag mee.

Licht maar niet luchtig 
Het is belangrijk de diepte in te gaan, omdat daar duurzame veranderingen tot stand komen. Verwacht bij mij geen truc te leren, immers als er druk op komt te staan, werkt het niet meer. Deze verdieping wil overigens niet zeggen dat dat meteen ‘zwaar’ moet zijn. In mijn behandeling nemen we de zwaarte van jouw situatie voor wat hij is, we doen er niet luchtig over, maar maken het ook niet donkerder.

Ik ben er van overtuigd dat ik je het beste kan helpen door dieperliggende processen aan te pakken en samen niet weg te kijken bij de pittiger momenten en inzichten. Als je er echt naar durft te kijken wordt het ook lichter, kan je je eigen proces zelfs met een glimlach leren zien.

 

 

Geen trucjes

 Je leert bij mij geen trucjes zoals in de cognitieve gedragscoaching. Ik ga voor duurzame verandering waarbij jij je eigen creativiteit en antwoorden vind die voor je werken, ook als de druk later hoger wordt.

In de loop van de jaren heb ik mijzelf veel methoden en manieren eigen gemaakt om jou vanuit jouw beleving te ondersteunen. Mijn focus ligt op dat wat werkt, hoe het anders kan. En vaak wat minder waarom het ontstaan is. Dat waarom het ontstaan is kan helpen om te veranderen, maar stel je hebt dit antwoord dan wil je nog steeds weten hoe het anders kan. Vanuit de belevingspsychologie is juist dít zo belangrijk. Dat je ervaart hoe het ook anders kan. Net als in de positieve psychologie kijk ik direct naar je verlangens, hoe je graag zou willen.

 

Walk your talk

Je zal ontdekken dat deze site nog in ontwikkeling is. Ik heb besloten het niet perfect te presenteren, maar de site alvast te lanceren. Mijn particulieren site psycholoog4-inspiration.nl  is wel klaar. Ik durf mijn eigen ontwikkeling hierin te laten zien, tenslotte is dat ook wat ik van jou vraag als ik je mag trainen en begeleiden.

 

Ik werk zowel voor individuen, teams als organisaties

 

 

Doelgroep individu (particulier-zakelijk)

individu die volgende loopbaan stap wil maken

 

Doelgroep individu (particulier- zakelijk)

vastgelopen, heeft psychologische hulp nodig

 

doelgroep teams