Visie op talent

 

Is alles wat je goed kan je talent?

Talenten ontwikkelen die helemaal passen bij je eigen innerlijke natuur en jouw unieke waarden geeft meer creativiteit, inspiratie, energie en plezier

Kan je een koe leren zwemmen als een dolfijn?

 

Ieder mens heeft unieke talenten. Van nature zijn we allemaal ergens opvallend goed in. Dit vormt een bron van eigenwaarde, vertrouwen en daadkracht. Een bron die aanzet tot creativiteit en voldoening in je werk en relaties. Door je bewust te zijn van wat echt goed voor je voelt, kan je jouw talenten herkennen. Dit lijkt gemakkelijk, maar juist dit is soms nog niet zo eenvoudig. Anderen herkennen de talenten vaak beter dan iemand zelf, het is zo vanzelfsprekend. Bovendien veranderen waarden in ons leven. Eerst vinden we plezier en ons zeker voelen in onze positie belangrijk, later in ons leven wordt zingeving vaak belangrijker. Dit heeft ook gevolgen voor in welke omgeving wij ons thuisvoelen en hoe wij ons willen ontwikkelen.

4-inspiration heeft zich gespecialiseerd in het ontdekken van jouw talenten die volledig aansluiten bij jouw eigen natuur.

Carla Leutscher: Het is werkelijk een fantastisch gevoel te doen wat ten diepste bij mij past en daarom wil ik dit ook graag aan anderen geven. Door mijn brede interesse was dit nog niet zo eenvoudig te herkennen. Ik doe nu waar ik van nature goed in ben, anderen inspireren en ruimte scheppen voor creatieve verandering.

 

Niet alles wat je goed kan, is je talent

Talent ontwikkeling is ontwikkelen wat van nature bij je past en je bewust worden van dat wat je aangeleerd hebt. Talenten en natuurlijk vermogen geven energie en ervaar je als zinvol. Iets wat je goed kan, hoeft nog niet je talent te zijn. Soms heb je het aangeleerd, je bent er goed in geworden, maar het levert je niet dat op wat je ervan verwacht. Het kan zelfs energieverlies opleveren.

Kan een koe leren zwemmen als een dolfijn?

Als je dát ontwikkelt wat ten diepste bij jouw persoonlijkheid past, ben je aan het worden wie jij werkelijk bent. Dit geeft energie, plezier en je ervaart een zinvolle richting. Duurzame verandering is alleen mogelijk als dit aansluit bij de essentie in jezelf en jouw eigen verlangens. Je kan een koe niet leren zwemmen als een dolfijn. Helder (h)erkennen wat je niet hoeft te ontwikkelen geeft rust. Bovendien kan je hierin juist beter samenwerken met anderen. Dit kan de aanzet vormen voor co-creatie en nuttige samenwerking.

Wil jij eruit halen wat er in zit?

Als jij ervaart dat je meer kan, dan wat je nu doet, dán is 4-inspiration echt iets voor jou. Met een ACT Talent Inspiratie kan je essentiële talenten helder maken en een duurzame verandering mogelijk maken.  voor zowel individu, teams als organisaties. Je gaat je daarop richten waar jij van nature goed in bent. 4-inspiration doet dit zowel voor het individu, voor teams als organisaties. Ontdek jouw verborgen groei samen met 4-inspiration!